Květákové karbanátky

Suroviny: 1 střední květák, 2 vejce, strouhanka, olivový olej, 100 g anglické slaniny, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, drcený kmín, pažitka nebo zelená cibulka

Postup:
1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme 10 minut v osolené vodě.
2. Pak ho rozmačkáme, přidáme vejce, strouhanku, na kostičky nakrájenou slaninu, česnek, nakrájenou pažitku nebo cibulku a dochutíme solí, pepřem a kmínem.
3. Z hmoty tvarujeme placičky, které obalíme ve strouhance a klademe je na pečící papír na plech. Pokapeme je olivovým olejem.
4. Pečeme v rozehřáté troubě zhruba 15 minut, otočíme a dopékáme asi 10 minut z druhé strany.
5 Jako přílohu doporučujeme brambory nebo bramborovou kaši.
Množství: 14 kusů
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]