Perkelt
MAĎARSKO
Suroviny: 3/4 hovězího zadního (lze i vepřové, telecí, kuřecí, husí, kachní nebo zvěřinu), 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, 2-3 lžičky sladké papriky (my používáme maďarskou, perkelt má pak nádhernou sytou barvu), 4 rajčata (nebo 1 plechovka loupaných rajčat), 3 papriky, sůl
Postup:
- Na rozpáleném tuku osmažíme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, maso pokrájené na kostky a osolíme.
- Dusíme ve vlastní šťávě a později jen nepatrně podléváme vodou.
- K poloměkkému masu přidáme oloupaná rajčata a nakrájené papriky a dusíme do měkka.
- Podáváme s noky nebo čerstvým chlebem.
Komentáře
Žádné komentáře :