Perkelt


MAĎARSKO

Suroviny: 3/4 hovězího zadního (lze i vepřové, telecí, kuřecí, husí, kachní nebo zvěřinu), 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, 2-3 lžičky sladké papriky (my používáme maďarskou, perkelt má pak nádhernou sytou barvu), 4 rajčata (nebo 1 plechovka loupaných rajčat), 3 papriky, sůl

Postup:
  1. Na rozpáleném tuku osmažíme do zlatova pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, maso pokrájené na kostky a osolíme.
  2. Dusíme ve vlastní šťávě a později jen nepatrně podléváme vodou.
  3. K poloměkkému masu přidáme oloupaná rajčata a nakrájené papriky a dusíme do měkka.
  4. Podáváme s noky nebo čerstvým chlebem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]