Nočky


Suroviny: 300g mouky, 3 vejce, sůl, plátek másla
Postup:
  1. Do mouky přidáme vejce a asi 1 dl vody, osolíme a vypracujeme hladké těsto, až se tvoří bubliny.
  2. Pak těsto protlačíme sítem s velkými otvory do kastrolu s vařící osolenou vodou a vaříme 5 minut. Pokud nemáme síto, nabereme těsto na lžičku a nožem odkrajujeme drobné kousky, které hážeme do vody.
  3. Zavařujeme jen malé množství najednou, aby se neslepily.
  4. Vodu musíme občas promíchat, aby se nočky odlepily ode dna a vyplavaly nahoru.
  5. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
  6. Poté je nasypeme do mělké mísy, ve které jsme nechali rozpustit plátek másla.
  7. Ideální jak opříloha k perkeltu.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]