Nočky
Suroviny: 300g mouky, 3 vejce, sůl, plátek másla
Postup:
- Do mouky přidáme vejce a asi 1 dl vody, osolíme a vypracujeme hladké těsto, až se tvoří bubliny.
- Pak těsto protlačíme sítem s velkými otvory do kastrolu s vařící osolenou vodou a vaříme 5 minut. Pokud nemáme síto, nabereme těsto na lžičku a nožem odkrajujeme drobné kousky, které hážeme do vody.
- Zavařujeme jen malé množství najednou, aby se neslepily.
- Vodu musíme občas promíchat, aby se nočky odlepily ode dna a vyplavaly nahoru.
- Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
- Poté je nasypeme do mělké mísy, ve které jsme nechali rozpustit plátek másla.
- Ideální jak opříloha k perkeltu.
Štítky
přílohy
Komentáře
Žádné komentáře :