Kuře Wok

ČÍNA
Suroviny: 500 g kuřecích prsíček, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce škrobu, 2 cibule, 250g žampiónů, 100g arašídů, 2 lžíce koření Wok (Kotányi), sůl





Postup:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
  2. Smícháme se směsí koření Wok, přidáme 2 lžíce oleje, sůl, sójovou omáčku a škrob a vše dobře promícháme.
  3. Necháme min. 1/2 hodiny odležet v chladu.
  4. Nakrájíme cibuli na 8 dílů a oddělíme jednotlivé lupínky, žampióny nakrájíme na plátky.
  5. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme maso a při vysoké teplotě prudce opražíme.
  6. Poté teplotu zmírníme, přidáme cibuli a žampiony a dalších 5 minut smažíme. Ke konci přidáme arašídy a ještě 3 minuty orestujeme.
  7. Hotovou směs ihned podáváme, nejlépe s vařenou rýží.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]