Kuře Wok
ČÍNA
Suroviny: 500 g kuřecích prsíček, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce škrobu, 2 cibule, 250g žampiónů, 100g arašídů, 2 lžíce koření Wok (Kotányi), sůl
Postup:
Suroviny: 500 g kuřecích prsíček, 2 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, 2 lžíce škrobu, 2 cibule, 250g žampiónů, 100g arašídů, 2 lžíce koření Wok (Kotányi), sůl
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
- Smícháme se směsí koření Wok, přidáme 2 lžíce oleje, sůl, sójovou omáčku a škrob a vše dobře promícháme.
- Necháme min. 1/2 hodiny odležet v chladu.
- Nakrájíme cibuli na 8 dílů a oddělíme jednotlivé lupínky, žampióny nakrájíme na plátky.
- Ve woku rozehřejeme olej, vložíme maso a při vysoké teplotě prudce opražíme.
- Poté teplotu zmírníme, přidáme cibuli a žampiony a dalších 5 minut smažíme. Ke konci přidáme arašídy a ještě 3 minuty orestujeme.
- Hotovou směs ihned podáváme, nejlépe s vařenou rýží.
Komentáře
Žádné komentáře :