Bramborové krokety s mandlemi

Suroviny: 800 g brambor, 1 lžíce másla, 1 vejce, mletý bílý pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, hladká mouka, 1 bílek, 100g mandlových lupínků, olej na vymazání plechu
Postup:

  1. Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
  2. Do vychladlých brambor přidáme máslo, žloutek, pepř, muškátový oříšek a vše dobře promícháme.
  3. Z těsta tvoříme mokrýma rukama menší kuličky.
  4. Obalíme je v mouce, rozšlehaném bílku a mandlových lupíncích. Mandle trochu přitlačíme.
  5. Krokety rozložíme na olejem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
  6. Mandle na povvrchu mají být zlatavé a křupavé. Pozor, aby se nespálily a nezhořkly.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]