Bramborové krokety s mandlemi
Suroviny: 800 g brambor, 1 lžíce másla, 1 vejce, mletý bílý pepř, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, hladká mouka, 1 bílek, 100g mandlových lupínků, olej na vymazání plechu
Postup:
Postup:
- Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme.
- Do vychladlých brambor přidáme máslo, žloutek, pepř, muškátový oříšek a vše dobře promícháme.
- Z těsta tvoříme mokrýma rukama menší kuličky.
- Obalíme je v mouce, rozšlehaném bílku a mandlových lupíncích. Mandle trochu přitlačíme.
- Krokety rozložíme na olejem vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
- Mandle na povvrchu mají být zlatavé a křupavé. Pozor, aby se nespálily a nezhořkly.
Štítky
přílohy
Komentáře
Žádné komentáře :