Vepřové na paprikách
Suroviny:
15 g sušených čínských hub, 450 g vepřových řízků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 pokrájená velká cibule, 1 červená, zelená a žlutá paprika, 4 lžíce sójové omáčky
Postup:
15 g sušených čínských hub, 450 g vepřových řízků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 pokrájená velká cibule, 1 červená, zelená a žlutá paprika, 4 lžíce sójové omáčky
Postup:
- Houby dáme do velké mísy, zajijeme je horkou vodou, aby je celé prokývala, a necháme 20 minut stát.
- Ostrým nožem zbavíme řízky tučných okrajů, maso pokrájíme na nudličky.
- V hrnci s vařící vodou povaříme 5 minut vepřové nudličky.
- Děrovanou lžící maso z hrnce vyjmeme a necháme důkladně okapat.
- V předehřátém woku rozehřejeme olej. Přidáme maso a za stálého míchání je 10 minut smažíme.
- Nabobtnalé houby vytáhneme z vody, osušíme a pokrájíme, tuhé středy vykrojíme.
- Do woku přidáme houby společně s cibulí a paprikami, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky a za častého míchání vše podusíme dalších 5 minut.
- Do směsi vmícháme sójovou omáčku a povaříme 2-3 minuty.
- Okamžitě podáváme, jako přílohu zvolíme rýži.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :