Vepřové na paprikách

Suroviny:
15 g sušených čínských hub, 450 g vepřových řízků, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 pokrájená velká cibule, 1 červená, zelená a žlutá paprika, 4 lžíce sójové omáčky
Postup:
  1. Houby dáme do velké mísy, zajijeme je horkou vodou, aby je celé prokývala, a necháme 20 minut stát.
  2. Ostrým nožem zbavíme řízky tučných okrajů, maso pokrájíme na nudličky.
  3. V hrnci s vařící vodou povaříme 5 minut vepřové nudličky.
  4. Děrovanou lžící maso z hrnce vyjmeme a necháme důkladně okapat.
  5. V předehřátém woku rozehřejeme olej. Přidáme maso a za stálého míchání je 10 minut smažíme.
  6. Nabobtnalé houby vytáhneme z vody, osušíme a pokrájíme, tuhé středy vykrojíme.
  7. Do woku přidáme houby společně s cibulí a paprikami, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na kostičky a za častého míchání vše podusíme dalších 5 minut.
  8. Do směsi vmícháme sójovou omáčku a povaříme 2-3 minuty.
  9. Okamžitě podáváme, jako přílohu zvolíme rýži.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]