Hovězí se šalotkou
Suroviny:
350 g hovězí roštěné (nebo zadní hovězí), 2 šalotky, 2 lžíce škrobové moučky, 1 dl vody, špetka soli, špetka cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
350 g hovězí roštěné (nebo zadní hovězí), 2 šalotky, 2 lžíce škrobové moučky, 1 dl vody, špetka soli, špetka cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
- Hovězí maso nakrájíme ostrým nožem na velmi tenké, téměř průsvitné plátky. Šalotku pokrájíme na zhruba 3 cm dlouhé válečky.
- Ve woku rozpálíme olej a nasypeme do něj maso, které restujeme a mícháme na prudkém plameni 4 minuty doměkka.
- Přisypeme škrobovou moučku, ocukrujeme, opatrně nalijeme vodu, sójovou omáčku a dochutíme solí. Za stálého míchání smažíme další 3 minuty.
- Nakonec do woku nasypeme šalotku, promícháme s masem a 1 minutu společně dusíme.
- Hotové ihend podáváme s bílou rýží.
Štítky
hovězí maso
Komentáře
Žádné komentáře :