Sladkokyselé vepřové
ČÍNA
Suroviny:
450 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g kedlubny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g mrkve, 1 červená paprika, 100 g kukuřičných klásků, 100 g mladých žampiónů, 175 g ananasového kompotu, 1,5 dl ananasové šťávy, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce rajčatového kečupu, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce medu
Postup:
- Ostrým nožem pokrájíme maso na stejně velké kousky.
- Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme vepřové maso a 10 minut ho za častého míchání smažíme, dokud není na okrajích křupavé.
- Mezitím pokrájíme kedlubnu na tenké nudličky, cibuli na tenké plátky, mrkev na tenké tyčinky, žampióny rozčtvrtíme, stroužky česneku rozetřeme, papriku zbavíme semen a pokrájíme na proužky.
- Do woku přidáme cibuli, česnek, mrkev, kedlubnu, papriku, klásky kukuřice a houby a za častého míchání smažíme dalších 5 minut.
- Přidáme kostky ananasu a za častého míchání dusíme ještě 2 minuty.
- V míse smícháme ananasovou šťávu, škrobovou moučku, sójovou omáčku, rajčatový kečup, vinný ocet a med.
- Sladkokyselou směs nalijeme do woku a povaříme za častého míchání na prudkém plameni, aby omáčka zhoustla.
- Hotový pokrm podáváme horký s nudlemi nebo rýží.
Komentáře
Žádné komentáře :