Sladkokyselé vepřové



ČÍNA
Suroviny:
450 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g kedlubny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g mrkve, 1 červená paprika, 100 g kukuřičných klásků, 100 g mladých žampiónů, 175 g ananasového kompotu, 1,5 dl ananasové šťávy, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce rajčatového kečupu, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce medu
Postup:
  1. Ostrým nožem pokrájíme maso na stejně velké kousky.
  2. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme vepřové maso a 10 minut ho za častého míchání smažíme, dokud není na okrajích křupavé.
  3. Mezitím pokrájíme kedlubnu na tenké nudličky, cibuli na tenké plátky, mrkev na tenké tyčinky, žampióny rozčtvrtíme, stroužky česneku rozetřeme, papriku zbavíme semen a pokrájíme na proužky.
  4. Do woku přidáme cibuli, česnek, mrkev, kedlubnu, papriku, klásky kukuřice a houby a za častého míchání smažíme dalších 5 minut.
  5. Přidáme kostky ananasu a za častého míchání dusíme ještě 2 minuty.
  6. V míse smícháme ananasovou šťávu, škrobovou moučku, sójovou omáčku, rajčatový kečup, vinný ocet a med.
  7. Sladkokyselou směs nalijeme do woku a povaříme za častého míchání na prudkém plameni, aby omáčka zhoustla.
  8. Hotový pokrm podáváme horký s nudlemi nebo rýží.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]