Vepřové s dušenou kapustou

Suroviny:
500 g vepřového plecka, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, hladká mouka, pepř, sůl, 500 g kapusty
Postup:

  1. Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce.
  3. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou.
  4. Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí.
  5. Za občasného míchání dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo s chlebem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]