Vepřové s dušenou kapustou
Suroviny:
500 g vepřového plecka, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, hladká mouka, pepř, sůl, 500 g kapusty
Postup:
500 g vepřového plecka, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, hladká mouka, pepř, sůl, 500 g kapusty
Postup:
- Maso vykostíme, opereme a nakrájíme na větší kousky.
- Nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme na cibulce.
- Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme a zalijeme vodou.
- Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí.
- Za občasného míchání dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo s chlebem.
Komentáře
Žádné komentáře :