Kuře kung po

ČÍNA
Suroviny:
400 g kuřecích prsíček, 1/2 lžičky soli, 1 bílek, 2 lžíce pasty z kukuřičné mouky, 1 zelená paprika, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 šalotky, 2,5 cm zázvorového kořenu, 2 chilli papričky, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce škrobové moučky, 0,2 l vody, 125 g opražených oříšků kešú, vařená rýže jako příloha

Postup:
  1. Nakrájíme kuřecí prsíčka na drobné kostičky, dáme do mísy a smícháme s vaječným bílkem a pastou z kukuřičné mouky (vytvoříme smícháním 2 lžiček kukuřičné mouky a 3 lžiček vody).
  2. Pokrájíme zelenou papriku na stejné kostičky jako maso, chilli papričky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno a kořen zázvoru nakrájíme na tenké plátky stejně jako šalotku.
  3. Ve woku rozehřejeme olej, vložíme kuřecí maso a 1 minutu prudce smažíme. Poté jej z woku vyjmeme a udržujeme teplé.
  4. Do woku vložíme šalotku, papriku, chilli papričky, zázvor. Vše smažíme po dobu 1 minuty a pak znovu přidáme kuřecí maso a zahustíme omáčkou, kterou jsme vytvořili smícháním škrobové mouky, vody a sójové omáčky. Vše dobře promícháme a dusíme další minutu.
  5. Nakonec přidáme oříšky kešú. Podáváme s vařenou horkou rýží.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]