Vepřové kapsy na citronu
Suroviny:
600 g vepřové kýty, 60 g pražených mandlí, 1 lžíce olivového oleje, 100 g šunky, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregána, 2 citrony, 4 šalotky, 3 dl kuřecího vývaru,1 lžička cukru, slunečnicový olej
Postup:
600 g vepřové kýty, 60 g pražených mandlí, 1 lžíce olivového oleje, 100 g šunky, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregána, 2 citrony, 4 šalotky, 3 dl kuřecího vývaru,1 lžička cukru, slunečnicový olej
Postup:
- Kýtu rozkrájíme na řízky, naklepeme a v každém řízku nařízneme ostrým nožem kapsu.
- Mandle nasekáme, smícháme s 1 lžící olivového oleje, nadrobno nakrájenou šunkou, prolisovaným česnekem, oregánem a jemně nastrouhanou kůrou z 1 citronu.
- Lžičkou vsuneme směs do kapsy každého řízku, okraje kapsy k sobě přitlačíme. Pokud je kapsa stále otevřená, můžeme její konce propíchnout párátkem a zpevnit ji tak.
- Ve velké ploché pávni rozehřejeme slunečnicový olej a smažíme na něm 2 minuty šalotky.
- Do pánve přidáme řízky a smažíme je po každé straně 2 minuty do hněda.
- V malém kastrolku si připravíme 7 dl kuřecího vývaru z 1 kostky bujónu.
- Do pánve přidáme 2 dl kuřecího vývaru, přivedeme k varu, zakryjeme pánev pokličkou a necháme na mírném plameni vařit 45 minut, nebo dokud maso nezměkne. Pokud je třeba, doléváme vývar.
- Maso pak vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme teplé.
- Nastrouháme kůru ze zbývajícího citronu, přidáme ji do pánve společně s cukrem a vaříme další 4 minuty.
- Citrónovou omáčkou přelijeme na talířích jednotlivé kusy masa a okamžitě podáváme.
- Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, jemně posypané česnekovým pepřem a solí.
Štítky
vepřové maso
Komentáře
Žádné komentáře :