Kuřecí polévka s mandlemi



Suroviny: 150 g kuřecích prsíček, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 šalotky, 1 mrkev, 1 l kuřecího vývaru, 1/2 citronu, 70 g pražených mandlí, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř

Postup:
1. Prsíčka nakrájíme na drobné kousky.
2. Šalotky nakrájíme jemně šikmo a vložíme do rozehřátého oleje ve woku.
3. Smažíme 2 minuty, pak přidáme kousky kuřete a za neustálého míchání je smažíme další 3 - 4 minuty, dokud se po všech stranách neosmahnou a uvnitř nepropečou.
4. Přidáme mrkev, pokrájenou na jemné proužky o délce 4 cm a ještě chvíli smažíme. Do woku vlijeme horký vývar a uvedeme do varu.
5. Nastrouháme kůru z 1/2 citronu a v hmoždíři natlučeme 40 g mandlí. 
6. Obojí přidáme do polévky spolu se sójovou omáčkou a citrónovou šťávou, znovu uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut na mírném plameni.
7. Podle chuti přidáme sůl a pepř, zbytek mandlí, které jsme nahrubo posekali a povaříme další 2 minuty.
8. Hotovou polévku ihned podáváme.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]