Ragù di cinghiale / Ragú z divočáka

ITÁLIE
Suroviny: 500 g kančího krku, 375 g rajčatového pyré, 1 dl červeného vína, 50 g mrkve, 50 g cibule, 40 g řapíkatého celeru, 2 lžíce olivového  oleje extra virgin, 1 stroužek česneku, 1 větvička rozmarýnu, 2 bobkové listy, 3 lístky šalvěje, sůl, černý pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, mrkev oškrábeme, řapíkatý celer omyjeme a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozpůlíme.
  2. Do hrnce nalijeme olej a nasypeme mrkev, celer a cibuli, přidáme rozpůlený česnek (abychom ho mohli na konci vaření snadněji vyjmout). Smažíme 10 minut na jemném plameni.
  3. Kančí maso nameleme a přidáme do hrnce spolu s nasekaným rozmarýnem, šalvějí a bobkovým listem.
  4. Zvýšíme plamen a za stálého míchání restujeme 10 minut, aby se maso rovnoměrně opeklo. V tuto chvíli smícháme s červeným vínem. a teprve poté, co se alkohol zcela odpaří, přidáme rajčatové pyré.¨
  5. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a vaříme 3,5 hod na mírném plameni. Pak sundáme pokličku a vaříme dalších 30 minut.
  6. Podáváme s vařenými těstovinami, typicky toskánskými pici nebo pappardele. Vařící ragú smícháme v hrnci s právě uvařenými těstovinami. Poměr je 90 g ragú na 1 porci těstovin.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]