Medvědí tlapky
Suroviny: 350 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g moučkového cukru, 240 g mletých vlašských ořechů, 2 vejce, citrónová kůra, na špičku nože skořice a hřebíčku, tuk na vymazání formiček, moučkový a vanilkový cukr na obalování
Postup:
Postup:
- Na válu zpracujeme prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, vejci, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, s hřebíčkem a skořicí.
- Formičky dobře vymažeme tukem. Z těsta odkrajujeme kousky a vtlačujeme je v tenké vrstvě do formiček.
- Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 190 až 220 °C zhruba 10 minut.
- Upečené tlapky vyklopíme na vál a ihned pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Štítky
vánoční cukroví
Komentáře
Žádné komentáře :