Medvědí tlapky

Suroviny: 350 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g moučkového cukru, 240 g mletých vlašských ořechů,  2 vejce, citrónová kůra, na špičku nože skořice a hřebíčku, tuk na vymazání formiček, moučkový a vanilkový cukr na obalování

Postup:
  1. Na válu zpracujeme prosátou mouku se změklým máslem, cukrem, ořechy, vejci, nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu, s hřebíčkem a skořicí.
  2. Formičky dobře vymažeme tukem. Z těsta odkrajujeme kousky a vtlačujeme je v tenké vrstvě do formiček.
  3. Vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 190 až 220 °C zhruba 10 minut. 
  4. Upečené tlapky vyklopíme na vál a ihned pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
TIP: Oblíbenou tmavou variantou jsou kakaové medvědí tlapky — do těsta přidáme 50 g kakaa. Nebo můžeme těsto rozdělit na dvě poloviny a do jedné přidat kakao.

Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]