Poslední recepty

Bazalkové pesto

ITÁLIE
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.Tradičně se používá na ochucení těstovin nebo k ochucení polévek. Je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, či tousty.

Suroviny: 4 hrsti čerstvých listů bazalky, 60 g piniových oříšků, 60 ml olivového oleje extra virgin, 2 stroužky česneku, 1/2 čajové lžičky hrubozrnné soli, 35 g parmazánu, 25 g pecorina

Postup:
  1. Do mixéru dáme bazalku, sůl, oloupaný a nasekaný česnek, oříšky a polovinu oleje.
  2. Všechny přísady jemně rozmixujeme.
  3. Postupně přiléváme olej, aby pesto mělo krémovou konzistenci. 
  4. Nakonec směs smícháme s jemně nastrouhanými sýry
  5. Co nepoužijeme ihned, rozdělíme ho do formy na led a zmrazíme.
TIP: Piniové oříšky lze nahradit mandlemi nebo kešu (nesolené, nepražené).
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]