Bazalkové pesto
ITÁLIE
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.Tradičně se používá na ochucení těstovin nebo k ochucení polévek. Je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, či tousty.
Suroviny: 4 hrsti čerstvých listů bazalky, 60 g piniových oříšků, 60 ml olivového oleje extra virgin, 2 stroužky česneku, 1/2 čajové lžičky hrubozrnné soli, 35 g parmazánu, 25 g pecorina
Postup:
Bazalkové pesto je jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.Tradičně se používá na ochucení těstovin nebo k ochucení polévek. Je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, či tousty.
Suroviny: 4 hrsti čerstvých listů bazalky, 60 g piniových oříšků, 60 ml olivového oleje extra virgin, 2 stroužky česneku, 1/2 čajové lžičky hrubozrnné soli, 35 g parmazánu, 25 g pecorina
- Do mixéru dáme bazalku, sůl, oloupaný a nasekaný česnek, oříšky a polovinu oleje.
- Všechny přísady jemně rozmixujeme.
- Postupně přiléváme olej, aby pesto mělo krémovou konzistenci.
- Nakonec směs smícháme s jemně nastrouhanými sýry
- Co nepoužijeme ihned, rozdělíme ho do formy na led a zmrazíme.
TIP: Piniové oříšky lze nahradit mandlemi nebo kešu (nesolené, nepražené).
Štítky
omáčky
Komentáře
Žádné komentáře :