Cuketové zelí
Suroviny: 1 kg cukety, 1 střední cibule, 2 lžíce vepřového sádla, 2 lžičky pískového cukru, 3 lžičky octa, 200 g brambor (1 velká), sůl, kmín
Postup:
Postup:
1. Cuketu oloupeme, rozřízneme podélně a vydlabeme střed se semínky. Nastrouháme ji na hrubém struhadle.
2. Dáme ji do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a dáme vařit.
3. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a na pánvi ji na sádle posypeme kmínem a pomalu osmahneme dozlatova. Kmín při restování krásně uvolní aroma.
4. Jakmile začne cuketa vařit, vmícháme do ní cibuli, přidáme cukr, ocet a vše promícháme. Dle potřeby dosolíme. Cukru a octa můžeme dát i více, dle chuti, ale opatrně, jakmile to s octem přeženeme, těžko to už napravíme.
5. Cuketové zelí povaříme 15 - 20 minut.
6. Nakonec nastrouháme na jemném struhadle syrovou bramboru a vmícháme ji do téměř hotového zelí.
7. Vše promícháme, 3 minuty povaříme a podáváme.
2. Dáme ji do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme a dáme vařit.
3. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a na pánvi ji na sádle posypeme kmínem a pomalu osmahneme dozlatova. Kmín při restování krásně uvolní aroma.
4. Jakmile začne cuketa vařit, vmícháme do ní cibuli, přidáme cukr, ocet a vše promícháme. Dle potřeby dosolíme. Cukru a octa můžeme dát i více, dle chuti, ale opatrně, jakmile to s octem přeženeme, těžko to už napravíme.
5. Cuketové zelí povaříme 15 - 20 minut.
6. Nakonec nastrouháme na jemném struhadle syrovou bramboru a vmícháme ji do téměř hotového zelí.
7. Vše promícháme, 3 minuty povaříme a podáváme.
Štítky
zeleninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :