Křenová omáčka s uzeným masem

Suroviny:  200 ml smetany na vaření, 600 ml mléka, 50 g másla, 10 lžic strouhaného čerstvého křenu, hrst hladké mouky, sůl, 1/2 citronu, 500 g uzené kýty, houskový knedlík

Postup:
1. V hrnci pomalu necháme rozpustit máslo, které zasypeme  moukou, důkladně promícháme a chvíli necháme probublávat.
2. Vznikne jemná kašička. Tu zalijeme mlékem a opět dokonale mícháme, aby v omáčce nebyly žádné hrudky.
3. Necháme provařit asi 10 minut a vsypeme polovinu křenu nastrouhaného na jemno.
4. Postupně vmícháme smetanou a necháme zvolna vařit po dobu 10 minut.
5. Zatímco omáčka probublává, v jiném hrnci dáme do vroucí vody povařit uzenou kýtu. 6. Kdybychom dali kýtu do studené vody, maso by ztratilo šťávu a chuť. Vaříme asi 5 minut.
7. Hotovou omáčku dochutíme - přidáme zbytek křenu, osolíme, zakápneme citronem.
8. Podáváme s houskovým knedlíkem posypané čerstvým strouhaným křenem.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]