Hovězí s kešu a fazolkami

Suroviny:
250 g hovězí roštěné
Marináda - 2 lžičky škrobové moučky, 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 2 lžičky rostlinného oleje
Omáčka - 2 lžíce rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1 malá cibule, 225 g tenkých zelených fazolek (event. mražených), 60 g nesolených oříšků kešú, 175 g bambusových výhonků, 2 lžičky sójové omáčky, 2,5 dl hovězího vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 4 lžičky vody, sůl, pepř

Postup:
1. Připravíme marinádu smícháním škrobové moučky, sójové omáčky a oleje.
2. Maso vložíme do mělké skleněné mísy, přelijeme marinádou, zamícháme, přikryjeme a necháme v ledničce marinovat minimálně 30 minut.
3. Připravíme omáčku - ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřené stroužky česneku, malou cibuli rozkrájenou na 8 dílů, fazolky (mražené před použitím 2 minuty povaříme v osolené vodě), oříšky kešú, zcezené bambusové výhonky propláchnuté studenou vodou a smažíme na prudkém plameni 2-3 minuty.
4. Vyjmeme maso z marinády, necháme okapat, přidáme do woku a smažíme na prudkém plameni 3-4 minuty.
5. V misce smícháme sójovou omáčku a hovězí vývar. V jiné misce smícháme škrobovou moučku s vodou a směs dáme do misky se sójovou omáčku a hovězím vývarem.
6. Směs vlijeme do woku a přivedeme omáčku k varu. Mícháme, dokud nezhoustne a nepročistí se. 7. 7. Stáhneme plamen a necháme ještě 2-3 minuty povařit.
8. Dle chuti osolíme, opepříme a ihned horké podáváme, nejlépe s nudlemi nebo rýží.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]