Dušené kysané zelí

Suroviny: 500 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, špetka kmínu, 1 lžíce sádla, 1 lžíce cukru, špetka soli
Postup:
1. Kysané zelí zbavíme částečně nálevu a překrájíme.
2. Vložíme do hrnce, přidáme trochu vody, kmín, cukr a dusíme do měkka pod poklicí.
3. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a vložíme na rozpálené sádlo.
4. Orestujeme do růžova a přisypeme mouku, krátce  zapražíme a odstavíme z ohně.
5. Když je zelí měkké, vmícháme jíšku do zelí, důkladně promícháme a krátce povaříme, podle potřeby dochutíme, dosolíme.
6. Dušené kysané zelí je výbornou přílohou k pečenému, vařenému či uzenému masu, plněným bramborovým knedlíkům uzeným masem a nebo k pečené kachně či huse.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 komentář :

  1. U nás doma se jí kysané zelí ve velkém. Oba s přítelem ho milujeme. Já bych ho mohla jíst pořád a úplně ke všemu :-D . Jen mě mrzí, že děti ho nechtějí. Pijí alespoň rakytníkovou šťávu, i když to taky nerady :-D . My pak s manželem ještě užíváme doplňky stravy na podporu imunity, protože ty nejsou nikdy na škodu :-) .

    OdpovědětVymazat


Náš tip

[tip][bsummary]