Pečená dýně Hokkaidó

Suroviny: 1 dýně, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 100 g anglické slaniny, 100 g šunky od kosti, 1 zakysaná smetana, sůl, rozmarýn, tymián, olivový olej
Postup:
1. Dýni omyjeme, neloupeme, ale odstraníme dužinu, semínka a rozkrájíme na 1 cm široké proužky. Slupka totiž při pečení dostatečně změkne.
2. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny, postupně odlupujeme jednotlivé slupky. Česnek ponecháme ve slupce.
3. Zapékací mísu pokapeme olivovým olejem, na dno rozložíme slaninu, na ni položíme plátky dýně, cibuli a česnek. Vše jemně posolíme a posypeme bylinkami. Nahoru naklademe šunku.
4. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme, dokud dýně není měkká. Při teplotě 200°C je hotová za 20 minut. Pozor, aby v troubě nebyla příliš dlouho a nerozpekla se na kaši.
5. Podáváme se zakysanou smetanou smíchanou s 2 stroužky lisovaného česneku a solí.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]