Cuketa plněná mletým masem



Suroviny:
1 velká cuketa, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 500 g mletého hovězího masa, olivový olej, hrst čerstvých bylinek - tymián, bazalka  a rozmarýn, snítka zelené petrželky, sůl, pepř


Postup:
  1. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu.
    V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli. 
  2. Přidáme mleté maso a smažíme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na malé kousíčky. 
  3. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, prolisovaný česnek, bylinky, petrželku a sůl. Snížíme plamen a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Masovou směsí potom plníme vydlabané cukety, pořádně upěchujeme a opepříme.
  5. Pečeme cca na 30-45 minut (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 150°C. 
  6. Posledních 15 minut pečení zasypeme cukety strouhaným eidamem a nechám zapéct. 
  7. Podáváme s vařeným bramborem nebo bílým pečivem.


Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]