Vánoční smažený kapr


Suroviny: 1 vykuchaný a očištěný kapr (vážící asi 3 kg), sůl, hladká mouka, 6 vajec, 0,5 litru mléka, 500 g strouhanky, 0,2 l rostlinného oleje
Postup:
1. Kapra naporcujeme na jednotlivé filety, jemně osolíme, naskládáme do ploché mísy hřbetem dolů, zalijeme mlékem a necháme v chladničce přes noc odležet. Kapr se tak zbaví nepříjemné bahenní pachuti.
2. Do jedné misky dáme hladkou mouku, do druhé rozšleháme vejce a do třetí strouhanku.
3. Filety z kapra slijeme, osušíme a obalujeme postupně v mouce, vejcích a strouhance znovu v mouce a vejcích a na závěr zlehka ve strouhance.
4. Obalené porce rozložíme na plochou mísu (neukládáme na sebe, aby porce kapra neprovlhly).
5. Předehřejeme troubu.
6. Do pekáče nalejeme olej, vložíme porce kapra a pomalu pečeme po obou stranách, dokud vánoční kapr nezíská zlatavou barvu.
7. Před podáváním můžeme jednotlivé smažené řízky z kapra mírně potřít rozpuštěným máslem a ozdobit kolečkem citrónu.
8. Vhodná příloha je bramborový salát
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]