Nakládáný hermelín Velkého Bratra
Suroviny: 6 ks hermelínu, 500 g červené cibule, 500 g bílé cibule, 1 sklenice sterilované kapie, 2 palice česneku, 2 lžíce sladké papriky, 1,5 lžíce grilovacího koření (bez glutamanu), pepř, chilli papričky, sůl, kukuřičný (olivový) olej
Postup:
1. Hermelín nakrájíme na kousky a dáme stranou.
2. Cibule rozpůlíme, rozkrájíme na osminky a oddělíme od sebe jednotlivé lupínky.
3. Sterilovanou kapii scedíme a smícháme s cibulí.
4. Do misky nastrouháme česnek, přidáme sladkou papriku, grilovací koření, dle chuti pepř, sůl a chilli papričky, přilijeme olej a uděláme kašičku, kterou potíráme KAŽDÝ kousek hermelínu.
5. Do nakládací sklenice vložíme vrstvu zeleniny a vrstvu potřeného hermelínu. Vrstvy střídáme a řádně stlačujeme, končíme vrstvou zeleniny.
6. Vše zalejeme olejem, suroviny musí zůstat potopené.
7. Dobře utěsníme a dáme do lednice zaležet, minimální doba jsou 4 dny.
Štítky
chuťovky
Komentáře
Žádné komentáře :