Domácí hamburger

Suroviny: 2 kulaté sezamové housky, 300 g mletého hovězího  masa, sůl, pepř, 6 koleček červené cibule, BBQ omáčka, 2 plátky slaniny, 2 plátky čedaru, 4 plátky ledového salátu, 6 plátků rajčete, 1 menší bílá cibule, 200 g hranolek



Postup:
  1. Nachystáme a nakrájíme si nejprve všechny suroviny na dozdobení hamburgeru (červenou cibuli, rajče, ledový salát) a zprudka opražíme slaninu a osmažíme nadrobno nasekanou bílou cibuli.
  2. Mleté maso (nejlépe doma nahrubo mleté) trošku nasolíme, opepříme a vytvarujeme z něj dvě placky 2 cm vysoké o průměru trošku větším, než je průměr housky.
  3. Rozpálíme pánev a každou placku na sucho zprudka opečeme cca 3 minuty z každé strany. Odstavíme z plotny a necháme dojít přikryté pokličkou cca 3-4 minuty (postup pro stupeň propečení medium).
  4. Rozpůlíme housky a opečeme je na topinkovači nebo na roštu, následně na spodní stranu rozpálené housky přidáme plátek čedaru, který se teplem trošku rozpustí.
  5. Na takto připravenou housku klademe zbývající ingredience. Nám to zatím nejvíc vyhovuje v tomto pořadí: list ledového salátu, kolečka červené cibule, rajče, hamburger, opečená slanina, BBQ omáčka, smažená cibulka (lze nahradit již připravenou smaženou sušenou cibulkou prodávanou ve vietnamských tržnicích) a nakonec přiklopíme horním dílem housky.
  6. Hamburger propíchneme uprostřed špejlí, aby všechno během konzumace drželo pěkně pohromadě a servírujeme.  
  7. Můžeme podávat s hranolkami pečenými v troubě.

    Co se týká surovin, tak se dají samozřejmě podle chuti obměňovat. Často se používá majonéza, kyselá okurka, ale to už záleží na chuti každého strávník. 
Porce: 2
     
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]