Červená řepa s křenem



Pikantní, chutné a zdravé jídlo, které v chladničce vydrží i několik dní.

Suroviny: 500 g červené řepy, 5 lžic strouhaného křenu, šťáva z ½ citrónu, 5 sterilovaných okurek, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. 
  2.  Křen očistíme a nastrouháme najemno. 
  3.  Okurky nakrájíme na drobné kostičky.
  4. Vše nasypeme do mísy a důkladně promícháme. 
  5.  Přilijeme citrónovou šťávu, dle chuti osolíme a opepříme. Chuť křenu se plně projeví až po odležení, kdy jím červená řepa celá prosákne a zostří se jeho vůně. 
  6. Necháme naležet v chladničce nejlépe přes noc. 
  7.  Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]