Citrónová tilapie s parmezánem


Tilapie je velice chutnou rybou, která se chová na farmách již od starověku. Skvělá je na ní také její jemná chuť a skutečnost, že k ní velmi snadno přilne chuť různého koření. 
Suroviny: 4 filé tilapie, 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy, 3 lžíce rozpuštěného másla, 1 stroužek jemně nasekaného česneku, 1 lžička sušené petrželky, pepř, 50 g parmezánu na posypání, 2 lžíce olivového oleje

Postup:
1. Troubu předehřejeme na plný výkon.
2. Do zapékací misky nalijeme trochu oleje a vytvoříme na dně tenký film.
3. Opláchneme rybu pod studenou vodou a osušíme papírovými ručníky.
4. Dáme ji do zapékací misky, pokapeme citrónovou šťávou, máslem, posypeme česnekem, petrželkou a pepřem.
5. V troubě pečeme cca 30 minut, dokud se vám ryba po píchnutí vidličkou nezačne rozpadat.
6. Hotovou ještě horký pokrm posypeme parmezánem.
7. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a ledový salát.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]