Nudle s kuřetem


THAJSKO
Suroviny: 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 pokrájená cibule, 1 rozetřený stroužek česneku, 2 lžičky mletého zázvoru, 4 úhlopříčně nakrájené šalotky, 500 g kuřecích prsíček, 2 lžíce karí pasty, 4,5 dl kokosového mléka, 3 dl kuřecího vývaru, 250 g čínských vaječných nudlí, 2 lžičky limetkové šťávy, sůl, pepř
Postup:
1. Ve woku rozehřejeme slenečnicový olej.
2. Přidáme cibuli, česnek, zázvor a šalotky a vše smažíme 2 minuty.
3. Pokrájíme kuřecí prsíčka na malé kousky a přidíme je do woku společně s karí pastou. Smažíme další 4 minuty, dokud není maso a zelenina do zlatova.
5. Přidáme kokosové mléko, vývar, podle chuti sůl a pepř a vše dobře promícháme.
6. Uvedeme do varu, rozlámeme nudle na větší kusy, přidáme je do woku, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme, dokud nebudou nudle měkké.
7. Přidáme limetkovou šťávu, a bude-li třeba, dosolíme a dopepříme.
8. Kuře s nudlemi podáváme v hlubších miskách.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]