Fazole se slaninou
Suroviny: 2 plechovky sterilovaných červených fazolí, 200 g anglické slaniny, 1 velká cibule, sůl, 1 rajský protlak nebo kečup, 5 stroužků česneku, pepř, paprika sladká, chilli, oregáno
Postup:
1. Oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky a dáme smažit na pánev.
2. Pak přidáme česnek nakrájený na plátky a smažíme vše společně.
3. Do hotového nasypeme fazole, prohřejeme, přidáme rajský protlak nebo kečup.
4. Dokořeníme - osolíme, opepříme, přidáme papriku, oregáno, chilli. Kořeníme dle chuti, pokud má jídlo hodně pálit, dáme chilli více.
5. Podáváme s chlebem.
Štítky
luštěninové pokrmy
Komentáře
Žádné komentáře :