Kuře Vindaloo



INDIE
Suroviny:
630 g kuřecích prsíček, 250 g cibule, 6 stroužků česneku, 6 hřebíčků, 1/2 lžičky šalvěje, 500 g rajčat, 220 g brambor, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého nového koření, 6 zrnek pepře, 2 lžičky kari, 1 lžička mletého chilli, 2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky kardamomu, 100 g másla, 150 g bílého jogurtu, 250 ml vody, sůl

Postup:
  1. Maso rozkrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme ve woku na rozpuštěném másle.
  2. Opečené maso vyjmeme a do másla vložíme rozsekanou cibuli a rozsekaný česnek.
  3. Když začne cibule růžovět, přidáme rozkrájená rajčata a za 5 minut vmícháme jogurt.
  4. Stáhneme teplotu, dobře promícháme, vrátíme porce kuřete a podlijeme šálkem vody.
  5. Pepř, nové koření a hřebíček nasypeme do hmoždíře a nadrtíme společně.
  6. Do woku přidáme všechna koření, a dusíme pod pokličkou 15 minut.
  7. Mezitím oškrábeme brambory a rozkrájíme je na kostky 2x2 cm.
  8. Přidáme je do jídla a vaříme dalších 25 minut.
  9. Horké podáváme.
 Energetická hodnota: 335 kJ/100 g.
Komentáře
  • Blogger Komentovat na Bloggeru
  • Facebook Komentovat na Facebooku

Žádné komentáře :


Náš tip

[tip][bsummary]