Živáňská v alobalu
Suroviny: 4 plátky vepřového, 4 plátky roštěnky, 8 větších brambor, 4 velké cibule, 200 g krájené anglické slaniny, 2 pikantní klobásy, sůl, pepř, olej
Postup:
Postup:
- Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pokud je možnost, necháme přes noc naležet.
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, klobásu a cibuli také nakrájíme na kolečka.
- Na obdélník alobalu vrstvíme takto: osolené brambory, plátek roštěnky, plátek slaniny, cibuli, klobásu, vepřový plátek.
- Alobal po přeložení přes maso pevně uzavřeme.
- Pečeme na plechu v troubě 45-50 minut při teplotě 180oC.
- Průběžně kontrolujeme, otvíráme vidličkou.
- Komu nestačí porce brambor v balíčku - lze podávat s vařeným bramborem nebo krajícem chleba.
Komentáře
Žádné komentáře :